det blågula glashuset

http://www.regeringen.se/content/1/c6/04/61/88/bcbc2913.pdf Liksom i flera andra länder i Europa innebar andra världskrigets slut en förträngning av det rasistiska förflutna. Sveriges ekonomiska uppsving efter kriget kompletterades med självbilden som moralisk stormakt. Sverige hjälpte de utsatta och tillhörde de hårdaste kritikerna av apartheid. Samtidigt var det underförstått att sådana problem inte fanns i Sverige. Detta ledde bl.a. till att Sverige i likhet med de flesta andra europeiska länder släpade efter i utformandet av en effektiv lagstiftning mot etnisk diskriminering. Så- dana problem fanns någon annanstans. Förnekelsen av etnisk diskriminering som en viktig fråga syns i invandrarpolitiken, integrationspolitiken och svårigheterna med att förbjuda etnisk diskriminering på arbetsmarknaden och andra delar av samhället.

hej nu börjar en ny resa

hur länge kan en hålla på och älta och älta en gammal kärlek? jo hela livet Och det var jag helt helt säker på att jag skulle göra. Men jag tror och hoppas på att det kommer förändras nu. För jag är kär i en underbar person. Jag är kär. Jag läste en text där det stod att om en person kollar på just dig i ett rum fullt av människor, så har hen känslor för dig. Och igår berättade T att han gjort just det. Han hade sett på just mig när jag dansade. När jag kom att tänka på det fick jag världens mysigaste känsla i hela bröstkorgen. Värme. Stolthet. Upprymdhet. Och genans. Jag blir nästan aldrig generad. Men detta speciella känsla som rymmer fem sinnestillstånd i ett vet jag vad den betyder. Jag vet att jag är kär. Det är så stort för mig. Men det gör mig också så himla hoppfull. Jag dagdrömmer om hur jag ska berätta det för honom. Ibland när vi är tillsammans så sker ett så tydligt skifte i rummet. Att nu är vi helt oss själva. Maskerna är slängda. Och i ett sånt ögonblick ska jag berätta det. Svara helt ärligt nu. Är det okej för dig att jag berättar hur mycket jag tycker om dig? För jag vill det verkligen. Det är många saker som jag inte förstår med mig själv. Jag har så många sidor att jag ibland inte ens förstår vem jag är eller hur jag kan vara så många olika saker. Men jag har förstår en sak med mig själv och det är att jag tycker om dig på riktigt. Jag är kär i dig. Det ordet betyder olika för olika människor, för mig så betyder det att du är speciell för mig. Jag vill vara med dig och jag vill att du ska må bäst och jag vill kompromissa med mitt liv för att vi ska kunna ha det bra. Det betyder också att du påverkar mig. Jag vill försöka. Jag vill ge det jag kan. Och jag hoppas så mycket att vi kommer kunna skapa något vackert tillsammans.

han bara hänger med

jag frågar om han vill ses och det vill han jag säger att jag inte vet vart jag har honom och han tar mer initiativ jag kysser honom och han kommer i mig men det räcker inte

jag drunknar men det är lugnt

det finns en inre styrka inom mig som förbluffar mig den bara finns där jag har inte gjort något för att förtjäna den det är en del av mig och det är en del som säger mig att jag förtjänar allt han är den vackraste jag sett men jag släppte honom för jag vill ha mer kärlek jag måste ha kärlek annars är det ingenting värt han var också snäll och väldigt varm men jag behöver mycket mer än så jag behöver kärlek som inte kan hållas tillbaka en kärlek värd att kämpa för han är så himla vacker

allt jag har

en liten röd stuga en svart dator jag kan skriva på det finns inget internet bara jag, tystnad och orden finns. jag vill ingenting annat det enda jag kan är att skriva jag vill skriva jag vill måla jag vill spela jag vill dansa jag vill sjunga jag vill rädda världen men jag är så himla himla trasig.

om

jag skulle vilja beskriva hur vacker han är, men ni kommer aldrig tro mig. för det är ofattbart att någon så fin kan ens finnas, och ännu mer otroligt att jag en gång fick ha honom i min närhet. jag skulle vilja berätta om hur jag reagerar varje gång han skriver till mig, men det går bara inte för då skulle jag blotta något av mig själv som ingen kan ta hand om, och förutom ensamhet skulle jag fyllas av en tomhet som jag redan nu kan ana. jag skulle vilja säga att han tyckte att jag var underbart speciell men det skulle inte vara sant.

KROSSAT HJÄRTA KROSSAT HJÄRTA KROSSAT HJÄRTA

jag hatar alla som inte är besatta av mig. hatar alla som inte älskar mig.

Om

Min profilbild

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort